Het goed verlichten van de tuin is best een gedoe. Je moet lampen ophangen of neerzetten. Dat is opzich niet zo’n groot probleem, maar het aanleggen van stroomkabels langs buitenmuren en door de grond is minder leuk. Maar wat als je nou eens kiest voor solar led-verlichting? Deze lampen halen energie uit zonlicht, waardoor je in ieder geval geen kabels meer hoeft te leggen.

Ultiem gemak

Het gebruik van Solar led-verlichting bespaart je een hoop werk. Afhankelijk van hoe je jouw tuin wil inrichten, kies je voor solarlampen aan de wand of staande lampen. Neerzetten of ophangen is vervolgens alles wat je moet doen. Stroomkabels door de grond leggen is een lastig en karwei dat dus niet meer nodig is. Het enige waar je op moet letten, is dat de lampen het liefst zoveel mogelijk in de zon staan of hangen.

Geen zon? Geen zorgen

Solar lampen hebben een ingebouwd zonnepaneel. Energie wordt opgeslagen in een accu, zodat de lamp kan gaan branden bij het ondergaan van de zon. Maar wat als de zon niet schijnt? De lamp haalt ook bij bewolkt weer wel energie binnen, al is het minder in vergelijking met zonnig weer. Het is in ieder geval verstandig om de lamp niet in de schaduw te plaatsen. 

Veel hedendaagse solar lampen zijn voorzien van slimme software. Indien de accu niet geheel vol is, gaat de lamp vanzelf branden. De lamp doet er alles aan om in ieder geval te branden tot het daglicht terug is. De meeste exemplaren halen minimaal 15 uur.

Een milieubewuste keuze

Veel mensen denken tegenwoordig milieubewust. Jij ook? Kiezen voor solar lampen sluit daar mooi bij aan. Natuurlijk omdat zo’n lamp geen gebruik maakt van energie uit fossiele brandstoffen. Daarnaast hebben led-lampen een lange levensduur, dus je hoeft ze zelden te vervangen. Inderdaad, wanneer je een bijdrage wil leveren aan een beter milieu, is solar led-verlichting een uitstekende keuze.

Designs

We snappen dat je verlichting wil die past bij je tuin. Gelukkig zijn er steeds meer verschillende designs verkrijgbaar. Kies voor een strak ontwerp bij een moderne tuin, of koop een klassiek ogend exemplaar dat past bij een traditionele tuin. Eigenlijk is er voor elke smaak wel een geschikte solar buitenlamp te vinden, dus de factor design gaat jou niet tegenhouden. Natuurlijk is het verstandig om je aankoop te doen bij een vakhandel. Dan kun je rekenen op kwaliteit en deskundig advies!

Solar tuinlamp