Een op maat gemaakte flightcase wordt speciaal ontworpen en gefabriceerd aan de hand van jouw wensen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en worden vervaardigd uit verschillende materialen. Een op maat gemaakte flightcase is altijd de beste keuze, omdat deze speciaal is gebouwd om jouw waardevolle apparatuur te vervoeren en beschermen! Bedrijfslogo’s kunnen op uw flightcase worden gedrukt om een persoonlijk tintje te geven. Van op maat gemaakte eenmalige flightcases tot grote productieruns, het is allemaal mogelijk. Aangezien er verschillende aanbieders zijn die de flightcase op maat maken.

Hoogwaardige materialen

Bij de bouw van flightcases is het belangrijk dat gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Het merendeel van de Flightcases wordt gebouwd met berkenmultiplex, kunststof of composiet. De buitenkant bestaat uit een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder gekleurde High Pressure Laminates (HPL), aluminium panelen en Astroboard.

Wat is een flightcase?

Een flightcase is een zware, met metaal versterkte koffer voor het transport van dure en breekbare artikelen zoals muziekapparatuur of DJ-apparatuur. Je kunt deze in standaard afmetingen kopen, maar zijn ook speciaal op maat te maken. Ze zijn er in een groot aantal vormen en maten, voor de meest uiteenlopende doeleinden. Ze kunnen met of zonder wielen worden geleverd en hebben een afneembaar of opklapbaar deksel. De binnenkant is vaak bekleed met schuim, zodat de apparatuur die erin wordt vervoerd optimaal wordt beschermd.

Omdat ze vooral worden gebruikt als een handige oplossing voor lange afstanden, langdurige opslag of frequente locatiewissels, worden flightcases ook wel bekend als verzendkoffers of transportkoffers. Je ziet ze soms aangeduid als roadiekoffers, omdat ze een populaire oplossing zijn voor het transporteren van muziekinstrumenten en technische apparatuur tussen verschillende locaties.

belangrijke tips bij casco verbouwing

Waterdichte cases

Naast de robuuste bescherming tegen beschadigingen kun je ook kiezen voor waterdichte hard cases. Dit zijn waterdichte koffers die er niet alleen voor zorgen dat het apparatuur wordt beschermd tegen stof en vuil, maar ook tegen water. Wanneer je op zoek bent naar een waterdichte koffer, een IP-classificatie belangrijk. Ook hier geldt dat waterdichte koffers kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen.

Het belangrijkste aan een flightcase op maat is dat het product perfect past en niet constant aan het schuiven is.