Veel mensen doen moeite om een mooi interieur te creëren. Stoelen, banken, muurbekleding, vloerkleden en een mooi kleurtje op de muur. Maar wat is het allemaal waard, als de verlichting niet genoeg aandacht krijgt? Wij willen je graag een handje helpen en beschrijven een belangrijke trend van dit moment: industriële hanglampen.

Functie van de hanglamp

Hanglampen zijn eigenlijk voor elke ruimte geschikt. Daarom zijn er ook zoveel verschillende soorten en maten. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je geen vloerruimte kwijt bent wanneer je een lamp aan het plafond hangt. Je hoeft alleen maar de lamp hoog genoeg te hangen, anders heb je regelmatig hoofdpijn. In de woonkamer kan de hanglamp de belangrijkste lichtvoorziening zijn, net als in de keuken. Maar vooral boven de eettafel kiezen veel mensen voor een hanglamp.

Industrieel design

De laatste jaren is er sprake van een doorbraak wat betreft industrieel design. Meubels en accessoires met zo’n design zijn geïnspireerd door fabrieken en bedrijfspanden uit vervlogen tijden. Dit wil zeggen dat je niet alleen robuuste vormen ziet, maar dat ook de materiaalkeuze doet denken aan de industrie. Hout, staal, aluminium en zelfs beton komen veel voor. Het liefst met een wat verweerde look, waardoor een item oogt alsof het een jarenlang dienstverband in de fabriek achter de rug heeft. Ook voor verlichting is het industriële design geliefd. Kijk hier maar eens naar het grote aanbod van industriële hanglampen.

Toepassing van de industriële hanglamp

Dankzij de populariteit van industrieel design heb je tegenwoordig de keuze uit talloze hanglampen met zo’n ontwerp. Er bestaan fraaie, ronde modellen met een ijzersterke stalen koepel. Maar ook de wat meer abstracte vormen winnen terrein. Zo zie je vaak een soort gaasconstructie die gevormd is rondom een grote bolle lamp. Voor boven de eettafel zijn langwerpige rechthoekige constructies geliefd, waarin meerdere lampen zijn verwerkt. Wie een industrieel design toch bijtijds wil maken, kan er slimme lampjes van bijvoorbeeld Philips Hue in draaien. Combineer dit met een slimme speaker en je kunt de verlichting volledig met de stem bedienen. En je bepaalt eenvoudig de lichtsterkte en daarmee ook de sfeer in huis.

Industriële hanglamp

Ruim aanbod bij diverse winkels

Wanneer je industriële hanglampen wil kopen, heb je tegenwoordig genoeg keuze. Bedrijven als Ikea, Karwei, Lampenlicht en Dimehouse hebben veel te bieden. Maar dat is slecht een kleine greep uit het gigantische aanbod van woonwinkels. Nee, voor een industriële lamp hoef je het land niet door te reizen. Sterker nog, je hoeft zelfs niet op te staan uit je stoel, want online winkelen is ook geen enkel probleem. En ook het omkeren van de portemonnee is niet nodig. Dure designwinkels verkopen weliswaar prachtige lampen, maar ook voor de wat kleinere portemonnee is er genoeg te krijgen. Waar wacht je nog op?