Het is niet omdat je kracht hebt, dat je het op het maximale niveau moet gebruiken. De meeste metaalfabrikanten hebben een sterk inzicht in wat de fiberlasersnijtechnologie kan betekenen bij het snijden van plaatmateriaal, maar wat kan een buislaser van bodorlaser betekenen bij het snijden van buizen? We leggen het graag uit aan de hand van dit blog.

Lasersnijder voor buizen

Buizen worden in vele toepassingen gebruikt, van machinebouw en systeembouw tot de meubelindustrie. Lasers bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden, waardoor steeds meer ontwerpers gebruik maken van de voordelen van een buislaser. Ontdek de uitgebreide oplossingen voor het lasersnijden van buizen en leer wat machines kunnen doen!

Sommige dingen zijn vrij merkbaar. De laser “generator” op een fiberlaser is veel kleiner in vergelijking met een traditionele CO2-buislaser. Meerdere modules worden aan elkaar gekoppeld om de uiteindelijke elektrische resonator te creëren. Het opgewekte licht wordt versterkt via een glasvezelkabel.

Fiberlaser Buizenlaser

Snel en eenvoudig snijden

Buislasers maken het mogelijk om snel te snijden, met name bij het snijden van dunne materialen. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun krachtige straling, die een golflengte van ongeveer 1,03 μm heeft. Dit betekent dat de energie intensiever door het materiaal snijdt dan bij een CO2-laser, die een veel hogere golflengte heeft.

Alle soorten, alle vormen: Deze driedimensionale snijmachine snijdt carbon, roestvrij staal en aluminium; in ronde, vierkante, rechthoekige en onregelmatige vormen. Een buislaser kan in een keer een stuk op lengte snijden én gaten en andere uitsnijdingen toepassen. Hierdoor zijn er geen secundaire handelingen nodig en hoeft materiaal niet handmatig verwijderd te worden.

belangrijke tips bij casco verbouwing

Voordelen van een buislaser

Een buislaser kent uiteindelijk diverse voordelen. Het grootste voordeel vind ik dat de machines geen krassen kunnen maken op het werkstuk, aangezien het mechanische gedeelte van de laser het werkstuk niet raakt. Daarnaast kunt u snel en met uiterste precisie werken. Deze professionele buislasers zijn zowel geschikt voor het snijden van grote als kleine onderdelen. Geschikt voor professioneel gebruik. Als laatste voordeel benoemen we de lage kostprijs per product. Dankzij de zeer hoge kwaliteit die wordt geleverd en de snelheid waarmee wordt gewerkt is de investering eenvoudig terug te verdienen.