Piepschuim wordt vandaag de dag gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Het materiaal wordt gemaakt van polystyreen en is zeer licht, duurzaam en multifunctioneel. Vandaar dat de populariteit van piepschuim aan het stijgen is en het materiaal steeds breder wordt ingezet. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust van het multifunctionele karakter van piepschuim. Zo zien we als voorbeeld dat steeds meer bedrijven piepschuim letters of een logo van piepschuim voor het pand laten monteren. Ben jij benieuwd wat er allemaal van piepschuim wordt gemaakt? Lees dan snel verder!

Geschikt als verpakkingsmateriaal

Piepschuim wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal bij het distribueren van meerdere producten, zoals pinda’s, overige verpakkingsmaterialen en piepschuim blokken en vellen. De verpakte pinda’s kunnen bijvoorbeeld vervoerd worden met breekbare materialen, zoals hardware, omdat het verpakkingsmateriaal bescherming biedt.

Ook in de kunstwereld

Piepschuim is een veelgebruikt materiaal binnen de ‘art scene’. Het materiaal is uiterst geschikt bij het vervaardigen van sculpturen. Piepschuim is namelijk licht van kleur en gewicht. Wanneer je van plan bent opvallende kleuren te gebruiken, kun je met piepschuim alle kanten op. Hetzelfde geldt voor het creëren van vormen. Het materiaal is multifunctioneel, wat te zien is aan de vele bollen, blokken en meest uiteenlopende objecten, die binnen de kunstwereld ontworpen worden.

Piepschuim letters en logo’s

Een andere branche waar de populariteit van piepschuim aan het stijgen is, is de reclamewereld. Piepschuim wordt veel gebruikt bij het creëren van letters en logo’s, die zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst. Naast het feit dat het materiaal licht, duurzaam en multifunctioneel is, hebben reclame- en signbedrijven ook weinig kosten bij het vervaardigen van piepschuim reclame. Piepschuim is namelijk erg goedkoop en bestaat voor 98% uit lucht. Wil je meer informatie ontvangen over wat piepschuim belettering voor jouw bedrijf kan betekenen? Informeer je dan bij een bedrijf als Piepschuimreclame.nl door te bellen naar 0850657471.

piepschuim letters en logo's

Populaire houders

Naast de reclame- en signbranche wordt piepschuim veel gebruikt voor het vervaardigen van drank- en voedselhouders. Denk aan koelers, eierdozen, koffiekopjes en kommen.

Ideaal isolatiemiddel

We zijn uiteraard allemaal op de hoogte van het isolerend karakter van piepschuim. Ook in Nederland wordt het materiaal in veel huizen voor de isolatie gebruikt en zien we dat veel garagedeuren voorzien zijn van piepschuim isolatie.