Onkruid verdelgen is een tijdrovende taak. Het vervelende aan onkruid verdelgen is hiernaast ook nog eens dat menig onkruid, mos en andere ongewenste planten vaak snel weer terug komen. Aangezien roundup (ook wel bekend als glyfosaat) verboden is onder particulieren, lijkt het net alsof er niet zoveel manieren over zijn om onkruid permanent te verwijderen. Gelukkig is dit niet minder dan waar. Onkruid verwijderen kan namelijk erg eenvoudig met een onkruidmachine! Met deze machine veerwijder jij het onkruid efficiënt én permanent.

Verschillende soorten onkruidmachines

In de zoektocht naar een onkruidmachine om de tuin mee te onderhouden kom je verschillende soorten machines tegen. Zo kun je kiezen voor een onkruidborstelmachine, een onkruidbrander of een heet water machine. Hoe werken deze machines precies? Dit zal ik je hier uitleggen!

 

De werking van een onkruidborstelmachine

Een onkruidborstelmachine werkt in principe erg eenvoudig. De gevlochten, geïntegreerde draden borstelen de oppervlakte van de ondergrond. Op deze manier wordt het onkruid als het ware uit de grond geborsteld. De draden zijn meestal gemaakt van staal. De machines zijn zo gemaakt dat ze eenvoudig wendbaar zijn en de stoepranden eenvoudig meegenomen kunnen worden.

hoe werkt een onkruidmachine

De werking van een onkruidbrander

De naam spreekt waarschijnlijk al voor zich, maar een onkruidbrander verbrandt verschillende soorten onkruid. Deze machines kunnen ingezet worden op zowel verhard als onverharde ondergronden. Stoepranden en andere obstakels worden meegenomen worden, aangezien de hittebestraling naar beneden gericht is.

 

De werking van onkruid bestrijden met een heet water machine

Onkruid bestrijden met heet water is een andere manier waarop onkruid langdurig verwijderd kan worden. Het water in de machine wordt opgewarmd tot 98 graden Celsius. Wanneer dit erg warme water op het onkruid wordt gespoten, vernietigt dit de celstructuur van de planten. Door het verwoesten van de celstructuur van de plant kunnen de zaadjes niet meer ontkiemen, waardoor er geen nieuwe onkruidplantjes kunnen ontstaan.

Vaak zijn de heet water onkruidmachines ingebouwd met een extra slang, waardoor de planten die verder op afstand staan ook bereikt kunnen worden.

hoe werkt een onkruidbrander