Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van warmtegeleidende matten met spoelen die worden opgewarmd door elektriciteit. Het is een betrouwbare vloerverwarmingsoplossing die eenvoudig te installeren is. Van badkamers tot woonkamers en van hellingbanen tot schepen, je geniet altijd van het comfort van een warme vloer. Elektrische vloerverwarmingssystemen houden je warm en zorgen voor energiezuinig comfort. Wil jij graag weten wat elektrische vloerverwarming voor jou kan betekenen? We leggen het graag uit.

Geschikt als verpakkingsmateriaal

Piepschuim wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal bij het distribueren van meerdere producten, zoals pinda’s, overige verpakkingsmaterialen en piepschuim blokken en vellen. De verpakte pinda’s kunnen bijvoorbeeld vervoerd worden met breekbare materialen, zoals hardware, omdat het verpakkingsmateriaal bescherming biedt.

Meer comfort

Verwarmde vloeren maken elke kamer uitnodigender. Ze besparen energie, houden je voeten warm en zorgen voor ultiem comfort. Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn over het algemeen zeer efficiënt en verbruiken evenveel of zelfs minder energie dan andere verwarmingssystemen.

De beste manier om het energieverbruik van uw vloerverwarming te beheren is met een programmeerbare thermostaat. Deze thermostaten kunnen worden geprogrammeerd om de vloer alleen te verwarmen op het moment van de dag dat het systeem in gebruik zal zijn.

Eenvoudig te installeren

Welk systeem je ook kiest, ze zijn allemaal eenvoudig te installeren. De kabelsystemen hebben een membraanoptie waarmee je de verwarmingsdraad eenvoudig op zijn plaats kunt klikken om de afstand te regelen.

De verwarmingsmatsystemen zijn nog eenvoudiger! De verwarmingsdraad is in de mat ingebouwd op de aanbevolen afstand voor dat systeem. En het installeren van een op maat gemaakte mat is natuurlijk wel het gemakkelijkst.

Elektrische vloerverwarming plaatsen

Uniforme verwarming

Een groot voordeel van elektrische vloerverwarming is dat deze gelijkmatig verwarmt. Standaard ruimteverwarmingstoestellen verwarmen het gebied waar ze zich bevinden, met de warmste temperaturen die het dichtst bij de kachel liggen en de koelste gebieden die het verst verwijderd zijn.

Stralende vloerverwarming zorgt daarentegen voor een gelijkmatige verwarming van de vloeroppervlakken boven het verwarmingssysteem. Wanneer het systeem wordt geïnstalleerd met standaard gelijke afstanden, zult u geen koude plekken vinden of minder warmte voelen in een deel van de kamer.

Geen onderhoud vereist

In tegenstelling tot veel andere systemen – die periodiek moeten worden gecontroleerd en gereinigd – is er voor deze elektrische systemen geen onderhoud nodig. Zodra ze zijn geïnstalleerd, worden ze gewoon door de thermostaat gestuurd en worden ze beschermd door de vloer erboven.